Total Pageviews

Daisypath - Anniversary

Pages

Sape yg datang jengah tu??

Friday, March 15, 2013

Pengalaman 1st Trimester

Assalamualaikum...
Dah lama sangat x post dekat blog...almaklumlah...bz..(bz la sangat..)
So, 1st time mengandung for the 1st baby in the 1st trimester...
Teruk jugak aku muntah2...setiap kali lepas makan, x kira la banyak mana pun aku makan, pastu mesti aku akan muntah2..
tapi Allah tu Maha Kaya...aku x muntah direct..lepas sejam ke dua jam macam tu baru muntah...sempat la rasa kenyang..n alhamdulillah aku masih larat untuk buat kerja macam biasa...
Kurang selera makan tu biasa lah...tp nak kena makan berteman, baru berselera..(ngada2 sungguh..)..

Alhamdulillah..dah  ngandung skarang ni kami suami isteri makin bahagia...masing2 x sabar tunggu kedatangan si kecil...adik beradik  belah aku pun dah excited dah tunggu anak sedara sulung..dah siap pikir nama bagai..haha...padahal x tahu lagi jantina ape...

Next check up will be on 17th Jan...hopefully our baby is fine..


Kandunagnku sudah 5 bulan...

Assalamualaikum w.b.t....
Lamanya x tulis ape2 dalam blog nih... sedar2 x sedar dah nak masuk 5 bulan dah kandungan aku ni...
alhamdulillah..skarang ni x ada ape2 problem dah setakat ni..
Masa mengandung 3bulan setengah, aku ada pregnancy bleeding...warded sehari untuk pemantauan...doc cakap uri ada kat bwh..itu adalah pendarahan uri...may b terkoyak sikit masa buat kerja berat...
almaklumlah, buat kerja macam x ngandung...penat dgr mr hubby berleter...Actually, masa tu aku bz sangat balik kelate..dalam tempoh sebulan aku balik kelate sampai 3x sbb atuk sakit tenat n then meninggal dunia...

Ok, berbalik pada masa sekarang..Alhamdulillah ..hari tu masa p scan, doc ckp uri dah naik...skang dah xde pendarahan ...syukur sangat2..
masa scan ari tu dh nampak dah jantina baby...it's He!...suka betol mr hubby., x sabar nak tunggu baby lahir...due 5 August.... 3 hari sebelum raya..huhuh...

Sekarang ni kitorang tgh uruskan pasal hal nak beli rumah...cantik..n murah...dapat beli below market value..Yayyy....thats mean we got full loan..loan dah approved...tinggal nak sign S&P je  1 April ni,. Mudah2an semuanya berjalan lancar.
 Skang nji aku tengah giat seach tenet on how to deco rumah...x sabar betoi..