Total Pageviews

Daisypath - Anniversary

Pages

Sape yg datang jengah tu??

Friday, September 27, 2013

Set bersalin pilihan hati Nona Roguy

Bukan senang aku nak pilih set bersalin Nona Roguy sebagai set berpantang aku.Punya lah pulun aku google testimoni pengalaman orang sama ada forum ataupun blogger. Set yang paling aku berkenan adalah Tanamera, Nona Roguy dan Shaklee.

Setelah berbulan2 buat pertimbangan, aku decide untuk ambil Nona Roguy. Aku x pilih Tanamera sebab sebelum ni aku dah beli looses itemnya i.e Virgin Coconut Ooil(VCO) ,lavender floral water, brown formulation body  soap dan herbal massage oil. Aku beli masa aku mengandungkan little LD 6 bulan. So, barang2 ni x abes guna lagi.. kalau aku beli set bersalin, maka akan berlakulah pembaziran....huhhuuhu..lagipun barang2 ni ada lagi n memang aku guna jugak masa berpantang,,,especially brown soap dengan vco.

aku x pilih shaklee sebab aku x suka makan pil yang banyak2 tu..tu je reason dia..heheh

aku pilih Nona Roguy sebab within my budget, ramai bagi testimoni positif, yang makannya cuma satu ..yang minum pun cuma satu..so..sesuai sangatlah ngan aku yang x suka menelan n minum ubat-ubatan ni... aku beli set NR ni guna online je..aku beli set NR + free gift dengan harga RM300. Murah..Lagi murah dari beli di luar..Aku dah tanya dah, harga bukan ahli adalah RM360. Daaaaaa???? ada harga ahli bagai ??? kat intenet xde pun....

So, apa pandangan aku setelah guna set NR ni? Puas hati x? Rating?
Ok..set NR ni consist of:

1) Akar herbanika - sedang minum sekarang,.  memang rasa mcm air akar la,..xsedap kalau minum macam tu je..tapi kalau tambah sesudu madu asli..thumbs up!! boleh la minum bagi org yg mcm aku ni...aku minum lepas LD dah masuk sebulan sebab dia ada prolong jaundice. badan rasa ringan and x rasa nak memerap kat tilam jek...

2)Krim herbanika barut- soooooo oily. I dont like it at all.!! tpi sebab dah beli aku guna jugak.. x abes pun lagi

3) Herbanika lulur - super best!! pigment faded. tapi x semua la.it will take time lorr...dah abes aku guna..kulit rasa lembut pas guna..tapi kuku akan jadi kuning...haha...ada kunyit kot.

4) minyak herbanika - dah namanye minyak..soo it's oily..x suka jugak sebab x panas and x rasa apa2...aku pakai kejap je pastu stop.still ada lagi sebab aku guna herbal massage oil from Tanamera sebab less oily. and the most important thing, x meninggalkan kesan warna kuning dekat baju..

5) uncang cuci herbanika - habes dah guna...ok la..i think so..sebab jahitan aku terbuka selepas seminggu..bukan salah item ni ye..tp salah sendiri sebab lasak sangat...almaklumlah..hari2 ulang alik p hospital sebab lil' LD kena jaundice.

6) Phytonatal - sempat makan dua hari je. sebab lil' Ld x tahan .dia cirit..aku pun kena cirit jugak..so  tunggu LD besar sikit, aku nak makan balik sebab benda ni berkhasiat (ikut testimoni org la) n mahal..sayang kalu x makan.

So?? kesimpulan??
Aku x leh nak rate sebab x guna habes. haha..so?ape point entry ni?? wakakakkaka...

Tapi yang paling penting, dalam masa sebulan, berat aku turun 19kg,  tanpa makan ape2 suplemen pun..thanks to my MIL yang dengan ketatnye jaga pemakanan aku. makan ikan bakar, sup sawi/kucai n nasi putih je.,.....haha..kurang garam plak tu..lagi la cepat turun sebab garam bleh menyebabkan water retention.
Sebelum bersalin berat aku 75kg ( gila dohhhhhhhhhhh...)..aku aim nak turun sampai 54kg  sebab nak macam sebelum preggy..aku ada 1kg lg nk turun..susah dooo..bulan kedua berpantang cuma turun 1 kg je..ye r.dh mkn bnyk n mcm2...lagi plak tu lemak2 degil yg lama2 yang memang dah susah nak diuraikan...

1 lagi reason berat aku turun mendadak is becoz of breastfeeding. Alhamdulillah...LD dapat khasiat..aku pun dapat nikmat jugak..and..jangan lupa pakai bengkung..aku pakai bengkung traditional yang tali panjang tu kejap je..leceh r..so aku pakai bengkung moden premium beautiful yang aku beli sebelum preggy dulu..lagi selesa and best..tgk hargga la plak kan? nak beli satu set PB x mampu..so beli bengkung je la..memang best pakai bengkung ni ..rate 8.99 out of 10.

seronok tol bila ramai puji yg bdn aku dh slim balik...muahahahhahahahhahaha
baju2 sebelum preggy pun dh muat balik..muahahhahahahhaha sekali lagi..


Hehe..tu je nak ckp..
ekekek
till then. Daaaaa.....

8 comments:

Anonymous said...

sis, kalau nak jual preloved nonay roguy, saya berminat nak beli, harga bagi ler special sikit :) nnti contact 0123269092 fg

mawar yus said...

Sold...thanks to Madam F..

NurSabrina Sazali said...

Wah 19kg turun after bersalin. Tak sabar nak berslin n berpantang ni sbb nak turunkan balik berat yang dah melambung ni. Erm mcm menarik je set nona roguy ni..

Anonymous said...

klu bengkung pb tu kn pendek..ok ke?

mawar yus said...

OK je bengkung PB. me likey....lagi praktikal dr yg panjang tu...nak kencing susah..heheh

mawar yus said...

Gu luck nur sabrina... kawan sy pun guna NR. n dia ckp Phytonatal is very good..

Milie Suraya said...

Jemput la singgah ke blog saya http://www.suemilie.blogspot.com/p/set-bersalin-nr.html?m=1

nini said...

Te4uja nak guna set nr sebab member guna st ni body selim melim...hihi