Total Pageviews

Daisypath - Anniversary

Pages

Sape yg datang jengah tu??

Monday, October 28, 2013

Meja berserabut, Otak kreatif?

So...betol ke org kata meja berserabut/berselerak ni otak kreatif??
Heheehe..aku ni adalah di kalangan  org yg bermeja serabut. Kreatif  kah aku?
Rasanya biasa2 je kot...Ex-bos aku dulu meja dia serabut..ape yg x de atas meja dia? u named it...heheh..aku pun sama2 suka menyerabutkan lagi meja dia...simpan macam2 barang kat bilik dia (tumpang)..konon x nak bagi hilang...sian ex-boss aku tu..kena buli ngan kuli...hikhikhihkhihk..yg aku pasti, dia memang kreatip..ala2 mcGyver gitue..
MEmang samseng la orgnye..rambut panjang..jalan mcm samseng..mulut kuang hajaq..(ngan aku x r..kitorang dah macam abg adik..)..tp hati dia memang baik...best oo dpt boss camtu..nak amik cuti senang gila..xyah sakit kepala..macam2 pertolongan dia dia dh bagi,..sampai carikan air ketum pun ada...hahahaha( utk En suami aku yg ada gout yer...jgn salah faham)..tau x dia ni adalah manager..gaji dekat 10k ..tp dtg keja naik motor cabuk..bila hujan lampu motor x nyala..kena ketuk baru nyala..ekekekekekekek...dasat bos aku..tp wife dia nai Toyota Wish la...sayang bini nooo...

Uitt...dah melalut sampai ke laut aku..Ok..berbalik kepada tajuk di atas? betoi ke?
Kalu aku lah...bila kemas meja aku ni.pastu bila aku nak cari barang..konpem x jumpa..
tp..kalu berserabut meja tu..senang je aku nak cari barang..hahahaha..memang kreatip la..
Ni bukan meja aku daa..pinjam dari En google




Ni kajian tu...bukan aku reka2 naaaa...

Haa...yg ni meja aku...punya la besar cubic aku...semak..ngan mee goreng x makan lagi...sample anchor..supik gelenya ( ore kelate je paham ni)..part rosak bawah meja..paperwork penuh atas meja x bersusun...ngan beg breast pump lagik...hahahah,...memang berserabut la ko mama LD..

Cubic aku lah yg paling besar kat ofis ni..menyenangkan aku nak semakkan ofis...hahaha

Saturday, October 26, 2013

Career development milestone

Adusssssssssssssssssssss...boss aku suruh buat slide tentang my career milestone la pulak..dah 2 minggu dia suruh prepare...tadi baru aku anta..selamba jer anta lambat walaupun date line dia minggu lepas..
hanta plak ppt yang x menarik langsung..blank je background..wording pun cukup2 makan jek...memang x nampak effort langsung....uhhuhuuhuhu..dahsat betol aku ni.nak kembangkan career ke idak ni? x kan sampai pencen aku nak jadi planner je nih? denggg..

X sampai 5 minit aku send ppt tu, bos datang duduk kat tepi aku..suruh buka email tu..
Bos korang hade? baik siot...patut panggil je la aku masuk ofis dia..huhu..
mentang2 ari ni ari sabtu...4 org je yg ada kat ofis ni..si kerani pun tau cuti..? aku bila nak wat keja ni? asyik hupdate blog and berblogwalking je nih....haiyyyoooooooo...

bos komen suruh wat professional sikit,...bagi kalerful sikit...tersengih haku...hikhikhikhihkhi..sedar pun diri aku..wat ppt macam tu..budak sekolah rendah pun leh wat better...

Aku malas tol r nak memikir ni..
bos..ape kata bos je tolong pikirkan nak saya jadi ape dlm 5 thn akan datang..
sy mls r nak memikir..
saya terima je seadanye bos nak saya keja  ape..section mana..bos lempar je sy memana..pandai la sy nak idup nanti...ekekekke..( xde wawasan tol aku..)  ...

hikhihkhikhihkhhkihkhihk..
k lah,.,nak p memikir jap..
bai

Alkisah Tong Gas

Uittttt......
Dah x de topik lain ke nak tulis?
Muahahahaha..tiba2 terasa nak berkisah pasal tong gas Petronas yang guna untuk buat masak tu...
Sepanjang 2 tahun  kawen...baru 3 kali aku tukar tong gas..Yg saiz besar( Tong hijau campur pink)

Kali pertama masa 1st time masuk rumah sewa, 2 minggu sebelum kawen...
Kali kedua..sebulan sebelum cukup setahun aku pakai tong gas tu..
Kali ketiga, sebulan selepas aku pindah masuk rumah baru yang aku duduk sekarang ni..jugak selepas setahun..
Dahsat x? muahahahahaha..satu tong gas boleh tahan setahun uollllssss...
Summary yang boleh dibuat?
1) AKU JARANG MASAK....WAKAKAKAKAKAKAKA
2)AKU JARANG MASAK
3)AKU JARANG MASAK

itu je kesimpulannya..kalu ko dah asyik masuk dapur masak..mesti la gas cepat abes ye tak???
ngeh2.....
k bai..

Sunday, October 20, 2013

Yeayyyyy!!!beratku turun lagi!!

Yes!!!!
Alhamdulillah..berat aku turun lg 2kg...
so berat skang dah lagi kurang dari sebelum ngandung..
rahsia??

susukan lil' LD sekerap mungkin je    ...x de ambik supplemen apepun...

k...bai...

Sunday, October 6, 2013

Spectra Dew 300 to let go



Assalamualaikum..
Ada sesiapa yang berminat untuk beli second hand Spectra dew 300?
Baru je guna 1 bulan lebih dan sangat berjasa kepada aku. sangat2 berpuas hati dengan breast pump  ni.
Ni stok yang dah berjaya dikumpulkan dalam masa 1 bulan jer.
satu sesi pumping


Hasil pam sebulan  semasa berpantang. Dah guna selama 5 hari pun sebab dah start bekerja


Spectra Dew 300




Nak let go sebab aku nak beli medela free style.

Meh sini nak share kelebihan n kekurangan breast pump ni. Boleh jugak baca SINI untuk tengok review aku sendiri terhadapa Spectra ni vs other pump.

Kelebihan
1-suction boleh laras. bleh perlahan n laju ikut keselesaan.
2- Sangat best guna. x menyakitkan.
3- Guna elektrik. so x yah guna kederat nak pam...sambil main fesbuk pun boleh pumping.
4- pump nye sangat la cute .button pink.comey,.
5- boleh divert jadi double pumping

Product Description

The super-powered Spectra DEW 300 electric breast pump will take care of all your expressing needs – whether you are pumping just now and then or a hard-working mum expressing 8 x a day for her baby, the Spectra DEW 300 is here to help. Whisper-quiet, so your pumping won’t disturb your baby, and with a gentle yet highly effective pumping action that mums love, the Spectra DEW 300 is going to make your life easier.
The Spectra DEW 300 electric breast pump comes as a single pump as standard, but is easily able to be adapted into a double pump just by adding on an extra breast shield. Double pumping is a great way to save time and by increasing the stimulation to the breasts, often results in a greater milk flow and better supply.
Don’t worry about compatibility – an adaptor with the pump so you can pump straight into Avent or other wide-necked bottles if you have them. If you need bottles – just add a box of 5 Spectra BPA-free milk storage bottles with no extra postage charge.
Contents
  • Spectra DEW 300 main pump
  • Breast shield x 1
  • Bottle x 1
  • Soft teat x 1
  • Tubing x 1
  • Bottle stand x 1
  • Disc x 1
  • Cap x 1
  • Backflow filter x 2
  • Membrane x 2
  • Wide neck adaptor (to enable use with Avent and other wide-necked bottles)
All components in contact with your milk are BPA free.
Technical specifications
  • Vacuum range 0 ~ 300 mmHg
  • Cycle length 46 RPM
  • One year Warranty
  • Motor life 1,500 hours
  • Country of origin: South Korea
- See more at: http://spectra-baby.com.au/product/spectra-dew-300-electric-breast-pump/#sthash.8nFjNS6I.dpuf
 6- heavy duty and hospital grade
7- bunyi pump yang perlahan..Lil' LD memang x terjaga pun bila aku pump tepi dia.
8- boleh disambungkan dengan mana2 botol susu standard saiz


Kekurangan
1- saiz pam besar.separuh dari bola bowling
2- pam berat. dalam 1kg.(tapi ada handle)
3- x boleh pakai bateri.

Nape aku nak jual?
Sebab aku nak beli medela free style. sebabnya ada fungsi bateri.n free style. boleh pam dii mana2.. bila sudah bekerja ni, susah aku nak cari tempat ngepam yang ada elektrik..so...terpaksa let go spectra dew 300 ni...so sad...urmmmm..

Nak let go murah2 je... RM 350  300(exclude postage)...boleh nego.
Aku bagi sekali dengan extra breast shield . so korang leh buat double pumping. As for ur info, kalu korang beli kat kedai, standard breast pump adalah single pump jer..
aku akan bagi complete set sama masa macam aku beli dulu....
Berminat? mesej me...
Contents
  • Spectra DEW 300 main pump
  • Breast shield x 1
  • Bottle x 1
  • Soft teat x 1
  • Tubing x 1
  • Bottle stand x 1
  • Disc x 1
  • Cap x 1
  • Backflow filter x 2
  • Membrane x 2
  • Wide neck adaptor (to enable use with Avent and other wide-necked bottles)
All components in contact with your milk are BPA free.
Technical specifications
  • Vacuum range 0 ~ 300 mmHg
  • Cycle length 46 RPM
  • One year Warranty
  • Motor life 1,500 hours
  • Country of origin: South Korea
- See more at: http://spectra-baby.com.au/product/spectra-dew-300-electric-breast-pump/#sthash.j8KKRfs3.dpuf
 
Contents


1. Spectra DEW 300 main pump
2.Breast shield x2
3.Bottle x 2
4.Soft teat x 1
5.Tubing x 2
6.Bottle stand x 1
7.Disc x 1
8.Cap x 1
9.Backflow filter x 2
10.Membrane x 4
11.Wide neck adaptor (to enable use with Avent and other wide-necked bottles)


All components in contact with your milk are BPA free.






Product Description

The super-powered Spectra DEW 300 electric breast pump will take care of all your expressing needs – whether you are pumping just now and then or a hard-working mum expressing 8 x a day for her baby, the Spectra DEW 300 is here to help. Whisper-quiet, so your pumping won’t disturb your baby, and with a gentle yet highly effective pumping action that mums love, the Spectra DEW 300 is going to make your life easier.
The Spectra DEW 300 electric breast pump comes as a single pump as standard, but is easily able to be adapted into a double pump just by adding on an extra breast shield. Double pumping is a great way to save time and by increasing the stimulation to the breasts, often results in a greater milk flow and better supply.
Don’t worry about compatibility – an adaptor with the pump so you can pump straight into Avent or other wide-necked bottles if you have them. If you need bottles – just add a box of 5 Spectra BPA-free milk storage bottles with no extra postage charge.
Contents
  • Spectra DEW 300 main pump
  • Breast shield x 1
  • Bottle x 1
  • Soft teat x 1
  • Tubing x 1
  • Bottle stand x 1
  • Disc x 1
  • Cap x 1
  • Backflow filter x 2
  • Membrane x 2
  • Wide neck adaptor (to enable use with Avent and other wide-necked bottles)
All components in contact with your milk are BPA free.
Technical specifications
  • Vacuum range 0 ~ 300 mmHg
  • Cycle length 46 RPM
  • One year Warranty
  • Motor life 1,500 hours
  • Country of origin: South Korea
- See more at: http://spectra-baby.com.au/product/spectra-dew-300-electric-breast-pump/#sthash.8nFjNS6I.dpuf

Product Description

The super-powered Spectra DEW 300 electric breast pump will take care of all your expressing needs – whether you are pumping just now and then or a hard-working mum expressing 8 x a day for her baby, the Spectra DEW 300 is here to help. Whisper-quiet, so your pumping won’t disturb your baby, and with a gentle yet highly effective pumping action that mums love, the Spectra DEW 300 is going to make your life easier.
The Spectra DEW 300 electric breast pump comes as a single pump as standard, but is easily able to be adapted into a double pump just by adding on an extra breast shield. Double pumping is a great way to save time and by increasing the stimulation to the breasts, often results in a greater milk flow and better supply.
Don’t worry about compatibility – an adaptor with the pump so you can pump straight into Avent or other wide-necked bottles if you have them. If you need bottles – just add a box of 5 Spectra BPA-free milk storage bottles with no extra postage charge.
Contents
  • Spectra DEW 300 main pump
  • Breast shield x 1
  • Bottle x 1
  • Soft teat x 1
  • Tubing x 1
  • Bottle stand x 1
  • Disc x 1
  • Cap x 1
  • Backflow filter x 2
  • Membrane x 2
  • Wide neck adaptor (to enable use with Avent and other wide-necked bottles)
All components in contact with your milk are BPA free.
Technical specifications
  • Vacuum range 0 ~ 300 mmHg
  • Cycle length 46 RPM
  • One year Warranty
  • Motor life 1,500 hours
  • Country of origin: South Korea
- See more at: http://spectra-baby.com.au/product/spectra-dew-300-electric-breast-pump/#sthash.8nFjNS6I.dpuf

Warranty ada sampai bulan January 2014.