Total Pageviews

Daisypath - Anniversary

Pages

Sape yg datang jengah tu??

Wednesday, December 31, 2014

Susu kambing: Precaution for jaundice

Assalamualaikum wbt..

Disebabkan si Lil LD duu jaundice selama 2 bulan...so.. aku dah risau 2nd baby pun akan mengikut jejak langkah abang long dia...
Aku plan nak berpantang sendiri di Ipoh, so amatlah perlu mengelakkan situasi ini berulang..

Ramai yang suggest suruh aku minum susu kambing. This is a very big problem to me.. since aku ni memang x makan kambing..
N seingat aku..sepanjang menghirup udara di muka bumi 29 tahun ni.. x pernah sekali pun aku minum susu kambing...

Susu tepung lembu Anmum pun x abes2 lg sekotak yg aku beli ms awal pregnancy dlu.(padahal daging lembu bukan main kau suka ye makcik)....inikan pula susu kambing.. yang mana dagingnya pun aku x makan.. bukan sebab x suka Sunnah Nabi...no..not like dat...Aku x tahan dengan bau hamis kambing tu..Hidug aku ni memang sensitif ngan bau2an ni.tmbh2 lagi masa pregnancy 2nd ni...dah berapa bulan aku x pakai perfume wes.. x tahan...mandi pun cuma leh guna sabun buku dettol yang rm 4 dapat 4 ketoi tu je...memang ank 2nd ni ank jimat pitih..tq doter...(doter??macam kompiden je yer).

NAk dipendekkan cerita.. masa dok cari2 set berpantang di kedai, si pekedai ni pun rekemen kat aku satu jenis susu kambing ni.. Sebelum ni aku dok aim Susu kambing wildan.. tapi sebab kena beli on9..dok tertangguh2 x beli lagi..
So..ini hasil rembatan mak cik. RM 25 utk 25 sachet kecik.


HAnya selepas 4 hari tersadai atas kabinet, baru la aku ada kekuatan utk bancuh susu ni... tu pun dpt kekuatan skit bila tengok label ' No goaty taste'.

Dengan penuh debaran aku bancuh ngan air suam.. Kacau2.. hirup dlm sudu...
OPssss..x manis..hidu sikit...opsss..xde bau la..yeay....
Terus amik milo 2 sudu,... campur...zassssssss...dlm masa 2 minit, abes segelas susu kambing aku minum...

yippiiiiiii...
wat penat je aku fobia beria....akakakaka....

So..aku akan cuba consume daily sampai la masa bersalin( actually sampai cerita ini ditulis, aku baru minum 2 sachet...sbb asyik lupa......ngeh2...)

Hopefully aku istiqamah...dan Allah perkenankan doa aku supaya baby 2nd x kena jaundice.
Amin..

DIY: Susun atur barang make up

Assalamualaikum..

Semak kepala otak bila tengok barang2 make up bersepah.
Disebabkan x tahan, survey tengok di internet organizer cosmetic.

Dulu pernah tengok orang share di FB, di Mr Diy ada organizer macam tu.lutsinar plastic built in .. tapi rega dalam RM 70..So pricey for cheapskaters like me.
So, godek2 FB, ternampak kotak kosmetik dari kayu..yang cun and murah..Tengah ad sale, free postage lagik.. RM 25.. kaler light pink..ni semua salah hormon preg la ni..suma benda nak li kaler pink...haishhhh

Bila sampai je parcel...Ayyoooo..ammma...appa....mcam mana nak pasang ni..Poning nengok kepingan kadbod kecik2 ..dengan gangguan helper kecik si lil LD lagik...manjang je dia dtg bwk lari kepingan kadbod ni...

Sudah la arahan dia pun dalam tulisan Cina..Mana la kawan nok pehe kang...So.. aku tengok berdasarkan pic je la..HAsilnya...tadaaa


Ni pic sebelum susun atur . Poning wehhhh..semak


Pic selepas susun atur..yippiiii


Kotak ni xde la besar sangat.. kira ada lagi yg x muat.. kihkihkihkih...Nyesal aku x beli yg saiz besar sikit, rega RM30. But, barang dah beli kan..bersykurlah mana ada.. ape2 pun, barang dh tersusun, si LD pun dh x boleh nak semakkan barang2 make up lagi...yippiii..

Ni yang rega RM 30.. kawan punye..aku tolong pasang.. becoz she dun like puzzel!!!
Yang ni seller kata kaler merah striking.. Tapi aku tgk mcm rose petal je..lawa uuuuuuuu....


Tuesday, December 9, 2014

Review Nyx SMLC San Paulo

Assalamualaikum....

Jom sembang pasal lipetik sikit..
This few days.. my pren and me tengah demam kuat..
demam produk lipetik Nyx.
Ni semua salah Ida... geng USM dlu.
Dia yg perkenalkan kat kami lipetik ni..
Mula2, kema n zirah n ida je dok sembang pasal Nyx ni..aku wat no hal je...
Tp entah dtg dr mana tiba2 aku rasa nak berjangok pulak p koje..
So.. aku decide nak beli satu SMLC (Soft matte lipstick cream) untuk trial..
Lepas dah rambang mata pilih, aku decide nak beli kaler San Paulo.
Lepas tunggu 3 hari, akhirnya sampailah Nyx idaman ku itu.
Bila acu cuba try test....

Pegghhhhhh...best sehhh..n d kaler turn out very welllll..

Posing skitt.


Walaupun kaler dia bright and agak daring,,, for me,.... tapi suka sgt dengan kaler dia..tekstur dia..
No wonder la SMLC ni one of the NYX best product.
At first hour pakai SMLC ni, rasa dia macam biasa pakai lipstick..
Tp..the 2nd hour..or may b less than that, memang bibir rasa light sangat...x rasa mcm pkai lipetik pun...
wlaupun dia nmpk mcm dry( matte katakan)...tp,,..memang super licin n light n x rs mulut kering pun..

So...Nowa bg 4 bintang.....!!!
Disebabkan dh terangau sangat ngan Nyx ni,,..esonye terus aku order lagi..Tapi kali ni try butter lipstic plak (BLS).Kali ni aku pilih kaler Pops.. Sama macam Kema beli..Sebab berkenan ngan ke'nude'an lipetik itu..

Now..here I am..still waiting for my Pops....
Nanti dah try... aku reveiw Pops plak...

Tadaa...

Friday, December 5, 2014

Siapa Cakap Budak2 Umur Setahun Tak Tahu Apa2?

At first, itu la yang aku pikir bila2 kawan opis bagitau aku kena start educate LD yang x lama lagi dia dah nak jadi abang long kawasan. Bagi aku, dia kecik lagi.. mana nak faham kalau aku ckp kat dia..
'LD.. dlm perut mama ada baby..'
'LD..nanti nak jadi abg..'
'LD..nanti kena syg adik tau..'

Rupanya aku salah..
Sorang kwn lelaki chinese bagitau aku..jgn ingt budak umur setahun x fhm ape2.. 'my son baru umur 3 thn.. tp dia bleh ingat mana dia pergi,,ape dia buat setahun lepas..'.. Meaning to say..sel2 otak sudah berhubung.

Now aku percaya apa dia cakap tu betoi..

First,
LD terjumpa cotton bud.. pastu aku tgk dia amik cotton bud tu..dia wat gaya nak korek telinga..
Oh,....terkejut mak..pandai dia imitate ye..

Second,
Semalam, lepas aku ketip kuku tangan n kaki dia, aku tertinggal pengetip kuku atas lantai. P dapur sat. Balik2 tengok dia dok angkat kaki sambil cuba ketip kuku sendiri...
Oh,..anak mama dah besar rupanye..

Third,
Dia buat2 gaya picit minyak rambut abah dia. and dia sapu di kepala..
Oh,..so smart..

Fourth,
Bila aku guna cordless vacuum untuk sapu rumah, dia akan jerit2 nak pegang n tiru gaya aku vakum rumah. Kalau aku tutup enjin vakum, dia akan marah.
Oh, rajin sungguh anak aku ni..

Fifth,
Sudah tahu function telefon adalah untuk bercakap. Pandai je letak di telinga..Buat2 jwb telefon dgn baby talk dia..

So..Kesimpulannye...lepas ni kena jaga tingkah laku..Skarang ni dh pandai sangat meniru...tiru tepuk tangan...menari bila dgr muzik..even tiru menari pusing2 pun sudah...

My sweet litle boy..
Cepat je masa berlalu..dah turn 1 tahun 4 bulan.
Ok..pandai menumbuk jugak..hehe



Friday, September 26, 2014

Susun Atur Handbag

Assalamualaikum..
Tadi dok godek2 pic yg berlambak dalam henpon..terjumpa plak pic ni.
Aku pernah bagi tau yg aku ni dh obses dgn susun atur kn..

Haaa...sampai ke handbag pun aku nak menyusun.

nah..amik pic ni..wat cuci mata

Tali hijau tu aku beli di MR DIY je.. murah jek..rasanye rm4.50 kot..Pernah tengok kat Lelong, harga dia leh cecah RM20..Perggghh..bapak mahal dowwhhh..
Kalau korang nk beli ape2 barang, p la terjah di DIY dlu...survey harga.
ANd you will be shock when compare to the online price !!!

Friday, August 29, 2014

Where is ur bump?

Assalamualaikum..

Bila aku bagitahu aku dah preg 4 bulan, boleh dikatakan 99% akan terus intai perut aku.
Eh..x nampak mcm preg pun.
PAstu jenuh plak aku nak menjawab...1st preg dlu pun macam ni, nak masuk 6 bulan baru betol2 nampak bump.bla..bla

Skang ni bila aku pakai uniform kerja, memang totally x nampak bump.
Kalau aku pakai baby-T dekat rumah je baru la nampak bump aku ni..
No wonder la ramai yang preg luar nikah kat luar sana boleh sorok perut.. ada yang jenis macam aku kot..bump kecik..

Masa aku preg lil LD, bump memang kecil, tapi LD keluar 3.0kg jugak..Dia menyorok kot .

2 hari lepas, terjumpa kawan lama. 1st bila dia tengok aku, dari jauh dia dah cakap,

'wah...u loss ur weight'

aku macam speechless jap.

'Puasa maaa'
'Puasa dah lama lepas la'
'Actually I dah gain 1.5kg hokey..'
'ye ke??'
'Actually I preg. My morning sickness very bad'
'What????'
Bla
Bla
Bla

Conversation org perempuan korang tahu la kan.. panjang berjela.


Segan dooooh bila aku cakap aku preg, terus dorang scan perut aku.
Kalau pompuan ok la..lelaki??
Malu I..

Okes..
Xde motip entry ni.
Sebelum korang muntah baik aku larikk..

Tadaa

Tuesday, August 26, 2014

Perempuan Tak Tahu Reverse Parking?

Assalamualaikum wbt..

Sudah hampir 6 tahun aku drive kereta.Boleh dicongak dengan jari je berapa kali aku reverse parking(RP).
Sebab, sejujurnya aku memang x reti RP. At least, that what I thought before!

Sampailah ke suatu masa, Kilang aku buat rules yang mewajibkan semua staff perlu RP, barulah aku terpaksa akur.
Sebelum tu, cuma certain area je perlu RP. Pernah sekali aku guna Hilux company. Lepas tu bila nak pulangkan diwajibkan RP. Disebabkan aku x reti, aku langgar peraturan, aku parking normal. Wlauapun guard tegur and cakap dia nak tolong assist and tolong tengok masa aku reverse, aku still x kompiden. Guard tu dah cuak and takut dah sebab nanti dia kena marah. Ada aku kesah??Huhu.
Esoknye aku kena tegur oleh sorang manager ni pasal kesalahan ni.. As usual...aku wat bodoh je..cakap aku xreti. Very ignorant.

Bila dah diwajibkan, aku rasa aku la yang paling anxious pasal RP ni.

HAri pertama aku RP, surprisingly uolss, dengan sekali cuba aku dh berjaya RP. Aku macam terkebil2 x percaya, betul ke kereta aku dah masuk petak ni, ? senget x? betol ke ni? Aku macam x percaya.
So aku conclude, kebetulan je kot hari ni kereta masuk petak senang.

HAri kedua pun sama.. Eh,,,senang nye? nape sebelum ni aku rasa susah.

Hari2 seterusnya pun sama. KAdang2 cuma sekali masuk terus Ok. Kadang2 dua kali percubaan. So, sepanjang sebulan lebih dah RP, aku x pernah lagi alami kesukaran masa nak RP.

Lepas tu aku wat summary yang mampu mengubah hidup aku.. EH..amboi,..stetment...x agak2.

Actually, assumption is mother of all mistake.<-- aku tiru mana ntah ayat ni.

Aku selalu assume:
RP ni susah,
NAk masuk petak susah.
NAnti reverse x straight, gesel kereta org.
Susah nak tole2 kebelakang.
Paling penting sebab x kompiden.
Assume and assume


So, girls... dont afraid to REVERSE PARKING. BE CONFIDENT HOKEY!!!

Friday, August 22, 2014

Lil LD sudah bertatih

Assalamualaikum..

Lama x hapdet blog dek kerana x de idea punye pasal.

Disebabkan xde idea, aku nak wat idea je.. My lil LD dah start bertatih.
Tp aku budget dia betol2 dpt jalan bila dia dh masuk 1 thn 2 bulan..sebab setakat ni, semua development dia akan ambik masa 2 bulan..

Cth: Merangkak.
Masa dia masuk 7 bulan, dia dah start angkat punggung..
Tp dia betol2 boleh merangkak masa dia umur 9 bulan


sekarang ni, dia dh masuk setahun, dia dah dapat 2 step. Tp dlm masa overnight je, dia dh dpt ber step2.. aku pun heran,,anak aku ni suka simpan bakat terendam.

Haritu dia pandai naik 1 anak tangga.. esoknye dia dah leh panjat suma anak tangga dari bawah sampai tingkat atas...

Pandai sungguh dia hide talent dia..kihkih..

Skang ni sangat la suka memanjat..jenuh eden nak kena telangkupkan kusyen sofa sebab x nak bagi dia panjat. Lotih ehh melayannya..
Hehe,, but happy...sebab dikurniakan anak yang sihat n cerdas..


Lagi 1, skang ni suka sangat panjat perut aku.. manja sungguh dengan aku skarang..dengan abahnya nyombong bukan main..
Kawan2 aku kata, may b dia jeles ngan adik yg dlm perut ni...

By the way..adik dah masuk 4 bulan.. Time flies so fast....




p/s: 25/8/14- Jangkaan aku meleset sama sekali. SEmalam, 24/4/.14, anak aku tiba2 tunjuk bakat terendam dia. dah satu rumah dia jelajah dengan bertatih. And surprisingly laju betol dia jalan. Esok dia dh masuk 1 thn 1 bulan.. jangkaan aku bagitau dia hanya dpt jalan laju 1 thn 2 bulan meleset sama sekali,..heheh..lepas ni jenuh la nak mengejor..

Wednesday, August 13, 2014

No idea

Assalamualaikum..
Lama dah x hapdet blog.
Actually aku memang xde idea langsung nak hapdet menda..
Kering idea sungguh..

Any IDEA??

Monday, July 21, 2014

Mengandung lagi???

ALhamdulillah...
Hari khamis ni, genaplah usia kandungan aku masuk 3 bulan..
Amboi...bz benor,, dah 3 bulan baru nak up entry??

Actually, aku x ingat last menstruation aku bila.
Aku macam ingat2 lupa jek.
Selalunya aku catat di kalendar atas meja opis. Tapi nak dijadikan citer, yang bulan 5 aku x catat. Lupa.
N selalunya aku ada catat di planner calander aku dlm fon..
N nak dijadikan citer yang lagi hazab, fon aku kena reset, so smua catatan berharga aku tu hilang..
So...main hentam je la aku inform dekat doctor masa aku p sahkan pregnancy aritu.
Tengok2 memang kiraan minggu pregnancy pun lebih kurang sama dengan tempoh ngandung...so..aku anggap tarih aku tu betoi je la...

OK...flashback skit.

Period aku memang dh lambat 2 minggu..ada terdetik dalam hati..tp aku x nak berharap..n aku x rasa aku pregg. sebab dh few months aku keciwa.

So..Masa aku p gua musang hari tu..on d way aku muntah 2x..Mulanya aku ingat sebab aku perut kosong, tapi bila dah smpai umah pun aku dok fening2, jalan rasa x pijak tanah.. I know something fishy is happening ...
So..encik suami pun dh agak2 n tanya dekat lil LD, '' LD nak adik x???''
Amboi eksaited plak dia..
Dipendekkan citer, aku suruh dia belikan pregnancy test kit. Esoknya sebelum p kije, aku test,, Terbeliak biji mata bila aku tengok double line.
Semudah itukah?? Dlu yng 1st pregnancy, berapa kali aku kena tempuhi kekecewaan..
Tp syukur Alhamdulillah,, Allah permudahkan segalanya untuk yang 2nd pregnancy ni.

Lepas tgk double line, terus kuar bilik air, kejutkan encik suami yg tgh tdo....dia terkujat..pastu cakap 'Alhamdulillah....'
Pastu, terus dia tdo balik...hampeh


Haritu, tengah2 borak ngan kawen, ter reveal yg aku pregg. N dia cakap, ''I x surprise pun u preg, see ur face is soo pale. Lagipun u dh stop breasfeeding the 1st one kan? Bila u stop bf, memang hormon estrogen u akan bertambah berkurang...bla..bla...rahim u ready utk preg lagi..bla...bla...n here u go...preggy again....bla...bla..'

And actually her words strike my mind. Memang btol semua hormon changes tu semua aku tahu. Tapi x terdetik dlm hati yang aku skang preg sbb aku stop bf. No wonder masa aku still bf aku x dpt preg wlaupun dh usaha banyak kali. Sebab ms tu walaupun period is normal mcm biasa, tp hormon still bg signal pd rahim that my womb still not ready. But once,, I completely stop bf, my womb ready. N begitu cepat dlm masa sebulan preg again...

But of coz, the ultimate reason is.. ini semua perancangan Allah yang Maha Hebat . Dia Maha Mengetahui segalanya.

Kami x pernah merancang utk jarakkan anak. sebab aku pun dh x muda. Tahun depan dh nak masuk 3 series. My hubby dh turn to 3 series last year. So..kami nak kumpul ank cepat2...Amboih....ayat..Muahahaha

Sebab tu kami 'agak' berharap 2nd baby cepat2 coming soon.Kalu dapat twin best jugak ek..
Doa aku pada Allah ialah, aku bergantung sepenuhnya pada perancangan-Nya. Jika Dia dh aturkan anak aku jarak jauh.. aku terima.. Tapi kalau Dia bg dlm masa terdekat, pun aku terima,,, Aku berserah bulat2 pada Allah.

Tp seperti yg aku cakap tulis kat atas, aku memang cuba naturally utk cepat2 preg 2nd baby. Kami dah bincang, kalu lil LD dh masuk setahun, n aku x preg lagi, kami akan p jumpa Doctor Anjalai di Hospital Pantai again to try conceive.
Tp alhamdulillah..aku dpt conceive naturally this time.
Thank u Allah for your extremely special gift.


Pregnancy kali ni agak mencabar, belum masuk 2 bulan, aku dh start morning sickness.
Bilangan aku tinggal puasa dah sama banyak dengan bilangan hari aku puasa. X larat wes,,,dengan muntah2 nak puasa.. p site,...So.. i dont push myself too hard. Takut baby x dpt tahan..n my body x dpt take...skang ni pun berat aku dh turun dr 54kg ke 51kg...

Kena tiup angin kuat sikit pun leh terbang...Okey,,,bedaah..



K...Alhamdulillah....
Hopefully , semua akan selamat..
Moga 2nd baby ni pun senang je beranak n xde mslh2 sepanjang preg ni..
Hopefully baby girl...Dapat lengkap sepasang.
Insya Allah...


Till then...daa




Wednesday, July 16, 2014

Scleroderma..Why Me??

"Ma..nape Tuhan bagi sakit bertimpa-timpa kat midah?Midah manusia biasa?"
"Nape Allah bagi sakit yang xde ubat?"


Hancur hati kami bila dengar cerita daripada emak kepada arwah Midah.
Kami menangis sampai keluar air mata...air hidung. Tak hiraukan mata2 yg melihat.
Pedulikan diorang. Kami tengah bersedih. Kami baru sahaja kehilangan sahabat baik kami.

Itulah ayat Midah semasa dia dapat tahu dia menghidap penyakit Scleroderma, 4 , 5 hari sebelum dia meninggal dunia.
Dia hanya diam membisu dalam kereta tanpa berkata sepatah kata pun selepas dapat tahu yg dia penghidap Scleroderma.

Scleroderma...nama yang begitu pelik untuk disebut. Penyakit yg sangat rare...yg sangat jarang dihidapi..dari 100,000 org..hanya 30 org akan kena.. Dan..nisbah permpuan kepada lelaki pula adalah 4:1.Daripada 100,000 org..kenapa sahabat baik kami yang satu ni yang kena? kenapa bukan org lain?
Soalan2 mcm ni x patut ditanya sebab inilah qada' n qadar Allah. Perancangan Dia adalah yang terbaik. Siapa aku sebagai hamba-Nya nak menidakkan takdir-Nya?

Nur Hamidah Mohd Zufli. Seindah namanye, begitu jugalah dengan akhlaknya yang terpuji.
Sepanjang kami menjalinkan persahabatan 4 tahun di USM,xde memori buruk berkenaan arwah. Semua yang baik2 belaka.
Siapa sangka dia yg pertama meninggalkan Geng ber7 kami. Meninggalkan kami dengan tragis.
Tragis kah? ye..aku kata tragis sebab kami x sempat menatap wajahnye yg manis buat kali terakhir. Kami cuma sempat menatap jenazahnya yang kaku...yang bila dikucup, hanya terasa dingin salju..Tragis sebab keadaanya sangan meruntun hati kami.
Mukanya bengkak, rambutnya sudah banyak yang gugur, bibirnya merekah.
Ya Allah....besarnye dugaan-Mu. Tempatkanlah dia di kalangan org yg beriman.

Menatap 2 anak kecilnya yang ditinggalkan sudah cukup meruntun hati kami. Di saat Aqma mendukung anak kecil berusia 5 bulan itu, air mata kami dah x dpt ditahan2. Mengalir laju mengenangkan nasib si anak kecil yang x sempat merasa kasih sayang seorang ibu.
Ye lah...masa umurnya baru 3 bulan, maknye sudah start kritikal. Tak mampu lagi menguruskan bayi kecil ini.

Midah mula sakit semasa mengandungkan anak kedua lagi. Dia mula rasa gatal2 seluruh badan, tapi disangkakan penyakit biasa. Selepas habis pantang, dia mula sakit sendi. Angkat bahu pun tidak mampu. Tapi dia begitu kuat. Langsung x khabarkan pada mak ayah dan kami kawan2nye.
Hanya selepas dia sudah x mampu berdiri dan buat sebarang kerja, barulah mak dan ayah dia tahu dia sedang sakit tenat.
Katanya x mahu menyusahkan sesiapa.

Kami hanya dapat tahu yang dia sakit 2 minggu sebelum pemergiannya. Ralatnya kami sebab x sempat tunaikan impian arwah untuk bertemu kali terakhir haya Tuhan yang tahu. Hibanya kami menatap jenazah kakunya hanya Dia yang mengerti. Sedihnya kami semasa menyalami emak arwah, hanya Allah yang tahu.

Aqma ada menelefon MIdah beberapa hari sebelum Midah meninggal, dan Midah ada beritahu yang penyakitnya dah serang paru2 dia.Paru2 terpaksa ditebuk sebab dia sering sesak nafas.
Midah menangis bagitahu hajatnya nak jumpa kami ber6.
Selepas diberitahu Aqma, kami terus plan ad hoc. Hari Ahad minggu tu juga kami ber6 akan pergi ke Gua Musang. Hari Sabtu malam, kami semua berkumpul di Cameron Highlands dan plan untuk bertolak ke Gua Musang pagi esoknya pukul 7 pg.

Tapi, perancangan Allah maha hebat,. Pukul 8 malam 21hb, aku tiba2 dapat panggilan telefon dari suami Midah, memberitahu yang Midah sudah sakit tenat. Dia dalam kritikal di ICU Hospital Kuala Krai. Keadaannya sangat kritikal dan chances cuma 50:50.
Kami sudah x sedap hati. Tak mampu tidur nyenyak malam tu. Tapi, masing2 berdiam diri, x mahu keluarkan andaian yang buruk2.

Pulu 6.40pg, sedang kami bersiap2 mengemas barang untuk keluar homestay, tiba2 kami dpt pesanan SMS yang menghancurkan hati kami. Midah baru kembali ke rahmatullah pukul 6.30pg. Ya Allah...sedihnya hati kami...Misi kami untuk menziarah Midah..untuk bagi semangat pada dia... bertukar jadi misi untuk menziarah jenazah kakunya.
Kawan kami, Zirah siap DIY kad khas untuk kami coretkan kata2 semangat untuk Midah. Sekarang kad tu tinggal kosong x terisi. Kami semua speechless. Midah meninggal pada usia yg sangat muda, 29 tahun dan meninggalkan dua anak lelaki. Seorang berumur 3 tahun setengah, manakala seorang lagi berumur 5 bulan.

Ketibaan kami di Gua Musang pukul 10 pg disambut oleh keluarga Midah dengan linangan air mata.Sememangnya kedatangan kami memang sudah diketahui semua keluarga Midah, kerana midah memang dengan gembiranya beritahu mereka yang kawan2 baiknya hendak datang menziarah. Betapa istimewanya kami di mata Midah, tapi kami pula x sempat tunaikan hajatnye untuk melihat kami buat kali terakhir.

Kami hanya mampu sedekahkan yasin dan mencium jenazahnya yang kaku dan dingin. Aku hanya mampu menangis sampai mata bengkak . 2 hari baru surut bengkaknya. Bila Encik suami tegur suruh aku redha. Aku marah. Aku bengang. Aku ckp pd encik suami.
'Saya berhak sedih'
'Dia kawan baik saya'
'Awak x tahu macam mana closenya kami dulu!!'
'Saya berhak menangis'
'Awak x berhak suruh sy stop nangis'

Encik suami hanya mampu menenangkan aku ..Tapi air mata still x mampu stop.She is too special to me.. to us.

Midah..Kenangan kita bersama belajar di USM Transkrian selama 4 tahun akan sentiasa terpahat di hati. Kami x akan dapat melupakan Midah sampai ke hujung nyawa. Mudah2an kita akan berjumpa lagi di syurga.

Geng ber7 kita sentiasa akan dikenang. Disebabkan geng be7 ni, aku dpt rasa keindahan n keseronakan belajar di USM. Bak kata Ida, kita berkawan tanpa ada tujuan n tanpa mengharapkan ape2. Kita xde mengutuk sesama sendiri di belakang. Semua yang ketidakpuasan hati kita lepas je. x ada simpan2. Kenangan sama2 menyambut birthday, kenangan outing dengan bas.. Haha...very memorable. Geng be7 yg sengkek. X banyak pic kita ada.. sebab kita x pakai fon canggih2. Xde kamera hebat2. Pergi outing pun cuma dengan bas. P pasar malam pun dengan teksi sampai org gelakkan grup kami. Tapi....ada kami kisah?? kami x kacau orang..hehe..

Kenangan paling x boleh lupa bila nak kemana2 ialah kita kena naik teksi dulu untuk ke stesen bas. Dua buah teksi dipanggil, dan masing2 berebut x nak duduk depan. Selalunye Midah la yang mengalah. Lagi satu, masing2 berebut nak duduk yg teksi 4 org.. x nak yang 3 org..sebab x nak byr tambag lebih...

Haha..ntah ape2 je..Sweet nya zaman belajar.. sweetnya hidup kami bersama Midah.Midah yang suka makan Megi, n aku yg suka mengebas Meginya..

Hamidah = humble, comel, suka mencubit, suka ketawa, suka mengusik
Aqma = Kak long kawasan, penaung grup be7 kami, tegas, hot setah (hihi..bak kata ida)
Ida = petah bercakap, straight to the point
Zirah = Si anak mami, ckp x berhenti, suka gelak dengan kuat
Sue = Suka ketawa dengan kuat kuasa 2 ( dr zirah) bila org buat lawak
Sufiah = The most low profile team member, tapi sekali buat lawak org x kan lupa,pendengar paling setia
Me = Kata mereka la...aku ni tegas orgnye...n have a very unic taste. MEhhh??



MIDAH, WE WILL ALWAYS REMEMBER YOU.. YOUR SON STILL HAVE 6 MOM.. WE WONT LET THEM ALONE.THEY HAVE US. 6 AUNTIES. MEET U AGAIN IN JANNAH..


Assalamualaikum..

Kami suka susun atur Obsession?

Assalamualaikum..

Aku x kira..aku nak up 2 post dlm satu hari..kaber balik yang dh 2 bulan x hapdet blog

Korang tau x...( sila tunjukkan muka penuh minat) aku skang ni gila obses dengan susun atur.
Semuanya salah satu group ni dekat FB : Kami Suka Susun Atur
Disebabkan group ni..aku dh obses nak menyusun. Korang sila la terjah group ni..
Kalau x kuat iman, jangan terjah hokey..
Meh tengok ape aku dh susun ..
Bermula di opis.

Sila tengok pic sebelum dan selepas



Hazab betol pic sebelum

Sila jgn menyampah dengan entry ini.
Bye

Resipi Puding Roti Bakar Simple

Assalamualaikum...
Lama sungguh x hapdet blog yer..

Amboi2 kome....bila aku tgk statistik viewer for the post, aku tengok Resipi Telur bistik yang catat ranking paling tinggi.sampai 14k.
Mentang2 la bulan puasa yerk..rajin betol mengkome masak yer....

Okes.. Hari ni aku nak share resipi mudah wat puding roti..
Memang mudah sangat..
X ada adegan roti di rendam susu..
X ada adegan roti di sapu butter sebelum dirobek2...
Suma main campak2 je..
So..kepada anda yg perfectionist,...x sesuai ngan resipi ini.,
Resipi ini sesuai utk org yg carca merba mcm teman je yer...

Ok.. Bahan2nye ialah
3 biji telur
4 sudu gula
1 1/2 tin susu cair
10 keping Roti gardenia/ ape2 r0ti pun boleh..jangan roti yg keras sudeh...
Kismis
3 sudu Buttercup

Cara2
1) Pukul telur dan gula sehingga sebati.
2) Masukkan susu cair dan pukul lagi sampai sebati.Asingkan .(Adunan 1)
3) Balut loyang dengan aluminium foil.
4) Potong roti 4 segi sederhana, susun dalam loyang
5) Tabur kismis.
6) Potong buttercup jadi ketulan2 kecil..Tabur dalam loyang
7) Tuang kuah adunan 1 tadi ke dalam loyang. Kuah mesti la lebih kurang 3/4 dari ketinggian roti.
Kalau x cukup, boleh tambah susu cair
8) Bakar pada suhu 150C selama 45minit..
9) Siap!!!!

Aku x buat kuah kastard pun..sebab aku makan dengan aiskrim vanilla...perggghhhh..memang torrbaiklah..
Hahaha...masuk lift angkat sendiri.

Sila cuba resipi senang ini di bulan puasa yang mulia ini. Berbuka ngan puding sejuk2 ni memang sodaplah...
Nanti dah buat sila up pic puding anda kat sini yor...


Nanti aku nak up Resipi mee celup plak..
Rajin masak skang..maklumlah..mak buyung..macam2 nak makan..
EHHHH...ngandung ke???hehe...next entry teman coriter yer...


Till then..daaaaa

Wednesday, May 28, 2014

Cable tie kiut miut

Omiomiomio...
Tomey2 sangat cable tie dekat MR Diy..
Rega cuma RM1.90 per pc..
I like sangattt..
Yg plg like sebab no more wayar panjang yang berserabut.

Tepek pic sikit...
Taraaa,,

Tu je..hikihkihkik..
malas nak menaip

Till then...
Daaaa

Sunday, May 25, 2014

Resipi Kerabu Mangga Pantai Timur

Assalamualaikum..
Aku nak share resipi kerabu mangga yg tahap meleleh air liur kat korang.
Resipi ni simple gilos uollsss.

Kita kasi tepek pic dulu

Bahan-bahan:
2 biji Mangga/mempelam telur/Pauh ringan
1 ekor Isi ikan rebus/bakar/goreng( kembung/selar/sardin/ikan masin)
4 biji cili api/lada cengit(kelate)
Garam
Gula

Cara-cara:
1) parut@cincang kasar mangga
2) tumbuk kasar mangga
3) tumbuk isi ikan dan cili
4) gaulkan dengan mangga sehingga sebati
5) perasakan dgn garam dan gula ikut sesedap tekak

Done...sedia di makan dengan nasi panas2...aummmmm

Friday, May 23, 2014

Diy floating shelf

Assalamualaikum ...
Diy lagi..kali ni kitorang wat floating shelf plak.
Kitorang recycle balik papan rak lama yg x guna..n jadikan dia shelf.
Aku cat balik papan tu yg asalnye kaler hijau..kepada kaler putih.
Bahan2 yang perlu dibeli cuma cat minyak kaler putih n hitam n shelf wall bracket.
Aku beli bracket di Mr Diy je..saiz 6"×8" . Rm2.90 dapat 2pcs.

Inilah hasilnya..Tadaaaaa...

Ada lagi shelf yg belum siap yg nak di pasang di wall berdekatan tv. Nanti aku upload lagik..

Hujung minggu ni nak p kedai bunga astificial plak..nak diy bunga utk letak atas shelf yg dh siap ni..Replace kulit shell yg x cun tu..hihi

Till then..daaaaa

Thursday, May 22, 2014

what happen to me???

Aku dh jadi mls nk keja
Mls bgn awal
Asyik wassap
Buka tenet
Dtg kije je ingat nak balik je..koje tenung jam je..
Buat kije x fokus
What happen to me??

Oh noooooooooooookkk

Saturday, May 17, 2014

Friday, May 16, 2014

Diy cable mnagement box

Salam..korang mesti ada masalah wayar berserabut kat umah kan?kan? Opkos la aku pun tak terkecuali..
Mula2 aku nak bli je kat Lelong on9..tp abes plak stok yg aku nak..yg ada mahal plak..so..tiba2 terjumpa post di akaun Tips Bijak kat fb. Pasal diy cable management box..ape lagi..xyah tggu lama..berdesup aku p diy..
Xyah ckp bnyk..layankan je pic ni
Sebelum
Selepas diy

Haaa..senang kan...xyah nak buang duit p bli mahal2..ko bli kertas pembalut..pastu cr kotak kasut x guna..done..
Tp..kalu ko rajin.. wat r macam ni..

Wednesday, May 7, 2014

Diy 4 compartment rack Tesco

Assalamualaikum wbt

Aku ada beli rack/kabinet di Tesco.
Murah beb..Rm39.90 je...sama sebijik dekat giant aku tgk Rm5+...

So bermulalah episod memasang.
As usual..aku ni jenis x menyempat..balik je Tesco..terus nak pasang..xde nak tunggu en suami balik kije dlu..
Haruslah aku Diy kan..aku kan suka keja2 diy ni..adrenalin laju je mengalir di setiap urat besi aku ni..hehe
Macam biasa..aku dibantu oleh sorang engineer kecik kat bawah ni.
Sila tengok..dia tengah wat quality checking

Selepas berpeluh ketiak memasang..dengan bantuan si engineer cilik..huih..jenuh tolak walker nye...."helpful" sgt.

TadaaaĆ ..siap. nmpk x engineer tgh wat final quality checking tu..?

Friday, May 2, 2014

Resipi Moi Sup Kick

Assalamualaikum..

Haa..dah nampak tajuk kat atas tu.?
Tetiba plak aku teringin nak makan moi sup. So gigih aku search resipi kat tenet. Dapat 2 resipi yg menarik..so aku gabungkan utk bg less complicated.. n also ngikut citarasa tekak aku.
Lets check it out! Ada 3 step tau

Tengok pic dulu..bagi semangat kat korang.

BUBUR
Bahan2
Bahan A
Beras 1 pot
Isi ayam 2 ketul dipotong dadu
Halia 2cm dihiris dicincang halus
Kayu manis
Bunga lawang

Cara2:
1) Tanak nasi dengan air yang banyak 3-4 kali ganda dari masak nasi biasa
2) Masukkan semua bahan lain . Jerang sampai bubur masak. Dalam kes ni aku pakai pressure cooker..so dlm 20minit dah cun teksturnya..x payah nak kacau2.

EKTRA PERASA
Bahan B
Serai dititik
Lobak merah
Kentang
Cendawan enoki(kalau nak bg ada tekstur kenyal)
Sesudu lada sulah

Cara2:
Masukkan kesemua bahan B ke dalam bubur nasi di atas. Kacau sampai masak.Terus angkat n buang serai. X yah letak lama2..nantu x sedap.Perasakan dengan garam.Jangan masin sangat..nanti korang leh makan ngan ikan bilis goreng

SAMBAL KICAP
Bahan C
Cili padi
Kicap manis
Bawang putih

Cara2:
Tumbuk/blend bahan C.
Siap.


CARA HIDANGAN
1)masuk bubur dlm mangkuk
2)tabur bwg goreng n ikan bilis
3)lempar daun bwg n daun sup
4) curahkan rata kuah kicap.
5)sedia utk di makan

P/s : perlu ke yg part cara hidangan tu ???hahahaha

Sedap wes...rasa macam bubur ayam mcD

Tuesday, April 29, 2014

Show my face??

Bajet glamer..
Kalu korang ni silent reader or follower blog ni..
Mesti korang perasan aku x penah tepek pic kat blog kan..
Macam misterious sgt kan..ahaks...
Nama pun misteri jugak..M je..actually stand for MAwar...but opkos that is not my real name..
Shakespere penah cakap,' Mawar tetap mawar walau dipanggil dengan nama ape pun. Keharumannya tetap seharum mawar'
Ecewahhhhhh......
Aku penah once buat promise to my self.
Aku cuma akan tepek pic bila viewers blog ni cecah 100k!!

Wowww..ko bajet ko glamer ke M?

Hak..hak..pigidah...
Tapi...
ada aku kisah??

LOL...

P/s: Masuk air ari ni..

DIY Stripe Wall atau Cat Dinding Belang-belang

Assalamualaikum..

Haaa. ari tu dah share DIY cat wall plain.Klik SINI
Hari ni nak share DIY srtipe wall plak..
Idea ni datang masa aku tengah dok sibuk cari wall deco.
Disebabkan aku cheapskate and x berapa suka dekat wall paper yg ada kekurangannya( contoh anak koyakkan, terkopek),
So aku pilih utk wat wall stripe.Kekal forever n ever.
Sekali bila search tips, berlambak la plak dekat tenet..
Macam2 corak ada..horizontal stripe..vertical stripe..
Mula2 aku bekenan sgt dengan horizontal stripe...
Tp disebab kan aku dah berkenan dengan satu design living hall yg minimalis n modern, aku dah tukar feature wall, dari yg wall pendek ke wall panjang. So, x jadi horizontal.. Aku wat vertikal stripes.
Ni living hall idaman aku

And ini sumber inspirasi vertical stripe aku

So, bermulalah episod aku ngecat.Ape kata aku listkan je metodologi ye ikut number..senang sikit nak paham.

1) Cat undercoat putih dulu di dinding yang asalnye kaler krim

2)Aku design stripe aku di microsoft excel dulu. Kira ukuran semua and mark position semua dulu. Nanti xde la bazir masa terkial2 nak decide yang ni lebar berapa, yg tu lebar berapa.

3)Tarik tape. Sila mark dekat setiap column pakai tape and tulis warna ape bg setiap column tu untuk elak korang salah cat nanti.
Tips: Sila beli tape yang super banyak..sebab nanti half way kalu x cukup tape, korang akan rasa nak gigit dinding nanti..untuk dua wall aku ni, dalam 20 kaki lebar, aku pakai lebih kurang 10 masking tape kecik, and 8 masking tape besar.Sila cari kedai yang jual tape dengan harga murah Ok...tp jgn la beli tape yg murah smpai gam pun xde (ada ke??).

Aku siap tampal tape lagi sebab senang nak ngukur..ye la..wat kije sorang2 kan..haruslah kena kretip n mabeles.

4)Boleh la start mengecat. Cat satu2 kaler dulu bagi siap tau.Untuk elak korang guna banyak sangat berus n sepahkan rumah tahap x boleh blah.
Tips: Aku guna semua cat jenama San Core, kecuali yg stripe hitam guna Matex. Rupanye grain size cat Matex lebih kasar, n San Core lebih halus. So, bila aku tampal tape dekat Matex, and bila tarik, dia akan tarik cat sekali sikit2,.Ada cela disitu, so membuatkan aku kena touch up balik tempat cela itu okeh.
So, dinasihatkan korang cat yg grain size kasar tu the last one ok..so x payah letak tape atas dia.Tp,, kalau korang xtau..korang bantai je lah..nanti touch up je balik pakai berus.

5)So, teruskan la sesi mengecat itu..Sampai siap...
Tadaaaaaaaaaaa




Cantik kan???
Sila puji,....ngah2...ngah2...

Modal aku utk stipe 2 wall ni cuma RM60 lebih sikit je...berbaloi-baloi u....

K lah...
Tadaa..

Saturday, April 26, 2014

DIY Wall Painting San Core Ruby Red

WOwww...Omputih sangat tajuknye...

Kome tau x nape mike bz bebenor x hapdet blog?
Hikhikhik..Mike bz bebenor ngecat wes...
Tp dlm masa yg sama mike bz wassap ngan member2 lama zmn belajo dlu..
Ate...org puan ni klu dah nyembang..memang susah nak beghenti..ye dok...

OK... berbalik pada cite DIY ngecat ni..
Seminggu sebelum wall makeover tu., En suami dah tolong cat undercoat putih 1 layer.
The next week disebabkan aku dh semangat bebenor x sempat nak tunggu laki cuti..so aku pun start mengecat

Malam plak tuh...apekeheinye M??? X nyempat2...
Geleng kepala la En Suami nengok perangai bininye nih..

2 kesilapan besar aku masa ngecat ni.. Konon nak bg seprais kat En Suami bila dia balik kije..Rupanye seprais x menjadi..sebab hasil ngecat tu amatlah x memuaskan..Kome layan la pic x menjadi ye


Nampak x cat tu berbelak2..tu dah 2 layer tu. KEsilapan yg dilakukan yg dipercayai menjadi punca kepada keadan belak2 tu adalah:
1) Cat tak digaul rata..
Aku wat pusaran angin tahap ke7 je..patut kena guna pusaran angin tahap ke9

2) Berus cat basah
Disebabkan En suami cuma merendam tanpa basuh berus masa cat undercoat..So bininye tanpa menunggu lama terus guna je berus basah ni tanpa mengira komplikasi yg bkl dihadapi.

3) Layer ke2 cat di cat kembali sebelum layer pertama betul2 kering
Ate...dah namanye aku ni x penyabo kan...tmbh plak nebes takut bila En suami balik kang dia nampak plak masterpiece aku yg x menjadi tu..kang ke malu..konon nak seprais sgt...aku ni kan ego tggi gilosss..

So...keesokannye..aku sambung balik ngecat yg x sampai suku semalam tu...
Lesson dah di learnt kan..

So..aku dh kacau lagi cat tu ngan kuasa pusaran angin ribut puting beliung..aku make sure berus kering..n aku cat layer by layer smpai 1st layer kering( paham ke idok ayat aku ni??)


N...hasilnya????
Tadaaa

Before
Sila abaikan keadaan tunggang langgang itu yerk

After
Cun x? Sila puji..ngah..ngah..

Aku beli cat murah je selepas direkomen oleh kwn..
Jenama San Core, Ruby Red.Aku cat 2 layer.
RM58 hajer..Still left separuh tin cat lagi after 2 layer..
Mulanye konon nak cat Nippon Momento..mau kena 2 tin sebab wall aku tu panjang..mau 40kaki kot..dah kan RM350 kan..

Yg paling aku suka tentang cat ni is Odorless u...oh my......rasa nak jerit suka..sbb aku cukup benci tahap benci gila dekat cat yg berbau.. x suka tau...Matex ada bau..so..suma cat aku beli San Core je..
San Core..sila pilih aku sebagai duta anda.. dah puji melambung ni wehh

Wow..Total saving is 5 times ooooo...
I loikkeeeeeee

Nanti aku share DIY stripe wall plak ye..
Tengah dalam pembikinan lagik.

Till then
Daaaaaaaa..
Assalamualaikum..

Friday, April 11, 2014

Lil LD jatuh..??

Assalamualaikum..

Tajuk bajet saspen jek..

Dah dua kali lil LD jatuh...
Jatuh dari mana?

1) Jatuh dari buai

Masa tu waktu malam. Lil LD memang tidur dalam buai..
Tengah2 malam tiba2 aku terjaga dari tidur dengar lil LD merengek2.
Aku cari atas katil di sebelah aku xde..
Tengok dalam buai x de..
PAstu bila tengok2 sekeliling..rupanya kat bawah buai..

ADuhmakk..tokojut den.
Dia dok bergerak2 mamai sambil merengek bawah buai..

Haha cute gile..
Tp masa tu aku berdebar betol sebab takut kepala nye terhantuk di besi buai. Nasib baik aku dah lapik bantal bawah buai. So memang kepala dia x kena lantai, tapi takut kena besi buai je.
tapi bila check kepala dia xde bengkak ape2.. nangis pun x..merengek nak susu jek.

MAy be dia dah cuba turun sendiri sebab menggelupur dlm buai aku x angkat,.
Malam tu aku minum ubat batuk..sO may be dia nangis pun aku x dengar..tu yg dia x sabar nak turun sendiri.


2) JAtuh dari katil

Semalam baru jadi. Mula2 dia tdo dlm buai. Merengek nangis nak susu, aku terus angkat n bagi susu.
Sambil bagi susu aku tertido.. dia pun tdo jugak atas lengan.
Tetiba...

Uwaa..dia nangis ngan kepala tersungkur atas bantal ( tertiarap) kat bawah katil..exactly bawah buai.
Buai tu just next to katil, and aku memang dah letak toto tebal and bantal cover semua besi and lantai.
Dia nangis.. aku n en suami dah terkejut beruk.
Check kepala xde bengkak.
BAgi susu dia x nak..
At last tepuk2 atas katil,. Dia tertido..

Adoimak..sian betul anak aku tu..

Aku tertido masa susukan dia..lupa nak letak bantal hadang x bagi jatuh kat sebelah dia.
Kan dah naya.. dibuatnye aksi terjun tiruk..

Alahai lil LD....nasib baik ko ni kiut miut tau..

Monday, April 7, 2014

Resipi ayam berempah mak cik kantin

Salam..
Semalam aku share resipi ayam berempah yg aku dpt dr MIL.hari ni aku nak share resipi yg aku dpt dr mak cin kantin plak..sedapm. En Suami ckp yg ni lagi sodap.
Bahan2:
Ayam beberapa ketul
Serbuk kari ikan
Telur
Tepung jagung
Serbuk kunyit
Serai(diketuk n dihiris/siat panjang2)
Garam

Cara2:
Gaulkan ayam dlm serbuk kari n kunyit n garam.pecahkan telur dan masukkan tepung jagung sampai jadi pes.
Gaul rata.
Perap 15-20minit
Goreng sampai keperangan agak masak
Masukkan serai.
Goreng sampaj ayam masak
Done!

Sunday, April 6, 2014

Resipi Ayam Berempah MIL


Okey..ni resipi MIL.
Bahan2:
Ayam beberapa ketul
Bawang putih*
Halia*
Serbuk kari ayam
Serbuk kari ikan
Serbuk kunyit
Serai*
Daun kari
Garam

*tumbuk

Cara2:
Gaulkan Ayam dengan halia,bwg putih,serbuk kari ayam,serbuk kari ikan,serai,serbuk kunyit dan garam.
Perap seketika 15-20minit
Pasti goreng ..masukkan daun kari untuk menaikkan bau wangi.
Siap

Part 3: Segala mak nenek penyediaan makanan bayi(Resipi)

Assalamualaikum wbt..

Alahai..lama betul x hapdet blog ni.. Sunyi sepi je....berkabung pasal MH370 hilang ke?

Sobb..sobb....Al Fatihah untuk semua penumpang and krew MH370..

Ok.Cerita pasal penyediaan masakan bayi ni..
Macam biasa, aku masak makanan baby guna pressure cooker. Senang jek..15minit je atas api. Tak payah nak kacau pun. I loikeee to the fullest beb.
Tak pacay bg mukadimah panjang sgt. Here is the recipe. Korang msk la benda ni ulang2 smpai baby jemu yek.

Resipi kanji/bubur ayam

Bahan-bahan
Ayam seketul kecik dipotong dadu(bahagian isi)
Sayur bayam
Kismis
Beras putih half cup
Beras merah quarter cup (sesuai untuk baby yg ada masalah sembelit)

Cara-cara
Basuh beras merah n putih mcm biasa.
Masuk ayam n kismis kedalam beras . Tutup pressure cooker .
Selepas 15minit, buka pressure cooker. Masukkan bayam ke dalam bubur dan panaskan seperti biasa sampai bayam masak.
Angkat dan sejukkan.
Blender smpai ke tahap yang dikehendaki/halus.
Tapis makanan yang diblender untuk buang serdak beras merah.



P/s:bayam boleh digantikan dengan carrot/sawi/labu. Manakala ayam boleh digantikan dengan ikan salmon atau ikan lain berisi merah.Kalau malas nak tapis,just guna beras putih je dah cukup.




Monday, March 17, 2014

Lil LD Masuk Wad??

Assalamualaikum wbt...

Alahai..lamanye x update blog..
Feeling Bz la konon...

Tapi kan...memang serius aku bz pun..
Dengan shutdownnye..
Lil LD masuk wadnye..
Ini first time lil LD masuk wad..sebab ni 1st time dia demam dalam tempoh 7 bulan dia meneroka dunia ni..
Sian anak mama.. dah susut badannye..
Kurang bam bam dah..


Hari ni nak pergi ke hospital lagi.
Kahak banyak sangat..
Batuk kering sampai x de suara.

Sian anak mama..

Hold on sayang..
I know u r strong..
Like Mama n Abah ..