Total Pageviews

Daisypath - Anniversary

Pages

Sape yg datang jengah tu??

Friday, August 29, 2014

Where is ur bump?

Assalamualaikum..

Bila aku bagitahu aku dah preg 4 bulan, boleh dikatakan 99% akan terus intai perut aku.
Eh..x nampak mcm preg pun.
PAstu jenuh plak aku nak menjawab...1st preg dlu pun macam ni, nak masuk 6 bulan baru betol2 nampak bump.bla..bla

Skang ni bila aku pakai uniform kerja, memang totally x nampak bump.
Kalau aku pakai baby-T dekat rumah je baru la nampak bump aku ni..
No wonder la ramai yang preg luar nikah kat luar sana boleh sorok perut.. ada yang jenis macam aku kot..bump kecik..

Masa aku preg lil LD, bump memang kecil, tapi LD keluar 3.0kg jugak..Dia menyorok kot .

2 hari lepas, terjumpa kawan lama. 1st bila dia tengok aku, dari jauh dia dah cakap,

'wah...u loss ur weight'

aku macam speechless jap.

'Puasa maaa'
'Puasa dah lama lepas la'
'Actually I dah gain 1.5kg hokey..'
'ye ke??'
'Actually I preg. My morning sickness very bad'
'What????'
Bla
Bla
Bla

Conversation org perempuan korang tahu la kan.. panjang berjela.


Segan dooooh bila aku cakap aku preg, terus dorang scan perut aku.
Kalau pompuan ok la..lelaki??
Malu I..

Okes..
Xde motip entry ni.
Sebelum korang muntah baik aku larikk..

Tadaa

Tuesday, August 26, 2014

Perempuan Tak Tahu Reverse Parking?

Assalamualaikum wbt..

Sudah hampir 6 tahun aku drive kereta.Boleh dicongak dengan jari je berapa kali aku reverse parking(RP).
Sebab, sejujurnya aku memang x reti RP. At least, that what I thought before!

Sampailah ke suatu masa, Kilang aku buat rules yang mewajibkan semua staff perlu RP, barulah aku terpaksa akur.
Sebelum tu, cuma certain area je perlu RP. Pernah sekali aku guna Hilux company. Lepas tu bila nak pulangkan diwajibkan RP. Disebabkan aku x reti, aku langgar peraturan, aku parking normal. Wlauapun guard tegur and cakap dia nak tolong assist and tolong tengok masa aku reverse, aku still x kompiden. Guard tu dah cuak and takut dah sebab nanti dia kena marah. Ada aku kesah??Huhu.
Esoknye aku kena tegur oleh sorang manager ni pasal kesalahan ni.. As usual...aku wat bodoh je..cakap aku xreti. Very ignorant.

Bila dah diwajibkan, aku rasa aku la yang paling anxious pasal RP ni.

HAri pertama aku RP, surprisingly uolss, dengan sekali cuba aku dh berjaya RP. Aku macam terkebil2 x percaya, betul ke kereta aku dah masuk petak ni, ? senget x? betol ke ni? Aku macam x percaya.
So aku conclude, kebetulan je kot hari ni kereta masuk petak senang.

HAri kedua pun sama.. Eh,,,senang nye? nape sebelum ni aku rasa susah.

Hari2 seterusnya pun sama. KAdang2 cuma sekali masuk terus Ok. Kadang2 dua kali percubaan. So, sepanjang sebulan lebih dah RP, aku x pernah lagi alami kesukaran masa nak RP.

Lepas tu aku wat summary yang mampu mengubah hidup aku.. EH..amboi,..stetment...x agak2.

Actually, assumption is mother of all mistake.<-- aku tiru mana ntah ayat ni.

Aku selalu assume:
RP ni susah,
NAk masuk petak susah.
NAnti reverse x straight, gesel kereta org.
Susah nak tole2 kebelakang.
Paling penting sebab x kompiden.
Assume and assume


So, girls... dont afraid to REVERSE PARKING. BE CONFIDENT HOKEY!!!

Friday, August 22, 2014

Lil LD sudah bertatih

Assalamualaikum..

Lama x hapdet blog dek kerana x de idea punye pasal.

Disebabkan xde idea, aku nak wat idea je.. My lil LD dah start bertatih.
Tp aku budget dia betol2 dpt jalan bila dia dh masuk 1 thn 2 bulan..sebab setakat ni, semua development dia akan ambik masa 2 bulan..

Cth: Merangkak.
Masa dia masuk 7 bulan, dia dah start angkat punggung..
Tp dia betol2 boleh merangkak masa dia umur 9 bulan


sekarang ni, dia dh masuk setahun, dia dah dapat 2 step. Tp dlm masa overnight je, dia dh dpt ber step2.. aku pun heran,,anak aku ni suka simpan bakat terendam.

Haritu dia pandai naik 1 anak tangga.. esoknye dia dah leh panjat suma anak tangga dari bawah sampai tingkat atas...

Pandai sungguh dia hide talent dia..kihkih..

Skang ni sangat la suka memanjat..jenuh eden nak kena telangkupkan kusyen sofa sebab x nak bagi dia panjat. Lotih ehh melayannya..
Hehe,, but happy...sebab dikurniakan anak yang sihat n cerdas..


Lagi 1, skang ni suka sangat panjat perut aku.. manja sungguh dengan aku skarang..dengan abahnya nyombong bukan main..
Kawan2 aku kata, may b dia jeles ngan adik yg dlm perut ni...

By the way..adik dah masuk 4 bulan.. Time flies so fast....




p/s: 25/8/14- Jangkaan aku meleset sama sekali. SEmalam, 24/4/.14, anak aku tiba2 tunjuk bakat terendam dia. dah satu rumah dia jelajah dengan bertatih. And surprisingly laju betol dia jalan. Esok dia dh masuk 1 thn 1 bulan.. jangkaan aku bagitau dia hanya dpt jalan laju 1 thn 2 bulan meleset sama sekali,..heheh..lepas ni jenuh la nak mengejor..

Wednesday, August 13, 2014

No idea

Assalamualaikum..
Lama dah x hapdet blog.
Actually aku memang xde idea langsung nak hapdet menda..
Kering idea sungguh..

Any IDEA??