Total Pageviews

Daisypath - Anniversary

Pages

Sape yg datang jengah tu??

Thursday, January 15, 2015

Petua menghilangkan kotoran di tumit merekah

Assalamualaikum...
Hari ni tiba2 terasa nak share petua plak..
Di sebabkan aku eksaited dah try sendiri n berjaya..so aku eksaited jugak nak share kat blog ni.

Sebelum ni memang aku dah lama tau yang ubat gigi boleh hilangkan kotoran tu..tapi sebelum ni aku guna berus gigi lama je...so..macam kurang berkesan sbb berus dia x cukup power n kecik je.. kena sental btol2 n buat banyak kali baru hilang kotoran hitam yang melekat di celah2 rekahan tumit tu.

So.. haritu aku ada p watson...ternampak 1 berus khas utk kaki.. Dibuat dari kayu.. RM 4.50 sajork....depan belakang ada 2 berus.. 1 yang jenis mcm batu tu..utk buang sel mati...satu lagi mcm berus biasa tu...

So..ape aku buat...mula2 aku tonyoh bahagian batu tu kat tumit dulu buang sel2 mati..pastu basahkan tumit...letak ubat gigi sikit..pastu tonyoh lagi sekali dengan yang bahagian berus biasa tu tanpa susah payah nyental kuat2..

Wahh..kesan dia memang ohsemmmm..hilang suma kotoran hitam tu wes..rasa nak melompat2 dlm bilik air tu...


So.selamat mencuba!!!