Total Pageviews

Daisypath - Anniversary

Pages

Sape yg datang jengah tu??

Tuesday, March 22, 2016

Resepi Puding Gula hangus @ Puding karamel

Assalamualaikum


Siapa kat sini suka makan puding gula hangus angkat tangan??

Me...Me...

Suka sangat makan, tambah2 bila cuaca panas macam sekarang ni..

And being me, selalu lah lupa resipi nye...
Disebabkan teringin nak makan, maka aku gugel lah resipi, and harini siap lah sebijik puding gula hangus.

Bahan-bahan

Gula 3 sudu
Telur gred A 7 biji
Susu pekat 1 tin ( Kalau nak kurang manis, 3/4 sudah cukup)
air secawan
esen vanila 1 sudu teh


Cara2
1) PAnaskan gula di dalam loyang guna api perlahan sampai hancur. Biar rata dlm loyang, tutup api
2) Dlm bekas lain, pukul telur, masukkan air, susu dan esen vanila sampai berbuih
3) Kukus selama 45minit


Siap..sedia utk dimakan...yummm..yummmm

Friday, March 18, 2016

Selamat Ulang Tahun

Assalamualaikum...

Lama nya x bersiaran kat sini.. Ada je aku menjengah ke blog tapi nak menaip entry tu x ada idea sesangat.
Bz konon..kihkih...
by the way, just nak citer yang 14 March hari tu aku menyambut ulang tahun yg ke 31 dengan jayanye..

Ecewah...ape yg berjaya ntah...x ada ape2 sambutan pun...cuma pergi makan2 n jalan2...

sambar kasut sebjik di aeon, sebagai hadiah..huhu..

X ada ape yg nak hepi pun dgn sambutan besday... ye lah...besday bermaksud


aku semakin tua
umur semakin meningkat
kedut makin banyak
uban x lama lagi dh nak tumbuh
umur makin singkat
kubur kata mari-mari
dunia kata pergi-pergi


Memang banyak sgt dpt wish dr suami, keluarga, kawan2 baik, kawan2 x berapa baik etc..etc....n x lupa ofcoz from my mom also...


Dlm banyak2 wish, cuma ada satu je yang terkesan sgt dalam hati aku...iaitu dari akak aku...

dia kata..
"Semoga sihat, ceria dan bahagia selalu..semakin bertambah umur, semakin bertambah amal kebaikan"

Part bertambah amal seiring dgn usia tu aku rasa macam terpukul sikit.

Umur dah banyak ni belum ada peningkatan lagi terhadap amal.


Dok nak hafal surah kahfi x buat2
dok nak hafal surah al-mulk x buat2
dok nak ajar Danish mengenal aliff baa taa x buat2


Jadi, ucapan akak aku tu memang kena batang hidung sangat...



Teringat dengan ceramah dari 2 ustaz tentang betapa hampirnya hari kiamat, buat aku insaf sekejap.
Dengan cuaca el nino yg panas tahap gaban skang pun x bleh tahan, mampu ke nak tahan seksa api neraka..


adoi..tu yg buat lg terkesan dgn perkataan amal...


tp pada saat ke 18hb ni pun...x de lagi aku ambik action..duhhhhhhh..kena wat cheklist ni..

jom kome....

muasabah diri...


chaiiyyookkkkkk MI!!!!..