Total Pageviews

Daisypath - Anniversary

Pages

Sape yg datang jengah tu??

Thursday, October 6, 2016

Bila Mama tak ada 5 hari

Assalamualaikum

First time aku kena berjauhan dari anak-anak 5 hari lamanya. En suami import Mil untuk datang tolong jaga anak2 sepanjang ketiadaan aku.

He manage well. Tapi aku x nak cerita pasal macam mana dia manage anak. Aku cuma nak cerita perangai anak bongsu aku, si Lisa Damia.

Sepanjang aku di Petaling Jaya, dia akan tidur dengan Opah dia tiap-tiap malam. Dia x nak tidur dengan abah dia. May be sebab dia rindu dengan mama dia (Walaupun masa aku ada, dia tidur sebelah abah @abang dia). Hampir setiap hari kitorang video call.

She seems OK.
Abang dia lagi banyak buat hal , menagis cari mama malam2.
Pergi cari mama di dapur..
Memanggil-manggil nama mama.


Bila video call je si Damia rilek je. NAmpak macam hati kering.
So I thought she was OK.

Hari aku balik KL, masa suami jemput aku, si Damia dalam kereta tengah tengok burung merpati makan dari tingkap kereta.
Dari jauh aku jerit nama dia, and guess what?
Dia langsung x pandang aku, mcam x ada ape2 and dia just continue tunjuk burung dengan penuh excited.

" Amboi adik, x de perasaan pun tengok mama. Hati kering betol"

But, I'm totally wrong.
Sampai je di rumah , dia terus 'start'.


5 hari weh.....
5 hari kerja dia menangis je.. sentap..merengek...nak dukung..merajuk..berguling2 atas lantai...
Dia cuma senyap bila dia nak tido je.
Memang totally mencabar kesabaran betol.


Akhirnya, hari ke enam, baru dia normal.
Dia baru senyum.
Dia baru ketawa.
Dia baru makan dengan berselera
Dia baru nak bergurau
Dia baru nak cheeky.


Summary, She is not OK ditinggalkan.
She is tough outside, but 'tauhu' inside.

HEHE.

No comments: